Nationaldagen

Idag är det Sveriges nationaldag som gått tämligen obemärkt förbi. Dagen är även känd som svenska flaggans dag och är allmän helgdag sedan 2005.
Dagen firas av tre anledningar: Gustav Vasa utsågs till kung av Sverige 1523 samt regeringsformerna från 1809 och 1974.

På nationaldagen 2010 firades det på Skansen i Stockholm där kronprinsessan med blivande make fanns med i publiken. På scenen stod bl.a. kungen Carl XVI Gustaf och höll tal. I detta tal prisade konungen dels frihandeln, dels svenska ”försvarets” närvaro i Afghanistan som han kallade en hjälpinsats för folket där. Dessutom hyllade han multikulturen som positiv för vårt kära fosterland.

Om detta inte är att lägga sig i politik så vet jag inte vad det är. Kungen tar här tydlig ställning i politiskt aktuella frågor. Han visar också tydligt vart han står och han intar en liberal hållning. Inte nog med att det är fel att kungen gör sådana här uttalanden så visar han på en svenskfientlig inställning och även att han är en överklassperson och rest från det forna feodalsystemet.

Kungen hyllade också sin förfader, den förste Bernadotte som svensk kung. Han lyfte fram denna som en förebild som bragte fred till Sverige. Vad han inte sade var att tillsättandet av denne kung var en kupp av samma art som den borgerliga franska revolutionen.

Kungarna av ätten Bernadotte må inte ha varit en symbol för feodalsystemet, vilket dock monarkin är. Ätten har dock alltid varit symbol för det borgerliga systemet och än idag visar kungen sitt liberalistiska ansikte.

Det är en skam för nationen att ha en sådan ledare och symbol. Nationens ledare bör definitivt vara vald antingen av folket i demokratiska val eller tillsatt av expertis för att få en kompetent ledare för folkets bästa.

I framtiden kan vi hoppas att nationaldagen inte är den 6:e juni utan ett datum då vi minns dagen då den borgerliga staten såg sitt slut och låg i ruiner. Sveriges folk så åter dagens ljus och ur ruinerna reste sig en ny socialistisk arbetarstat, en stat vars statschef skulle komma att vara tillsatt efter sin goda ledarskapsförmåga och inte efter sin blodlinje.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s