Klasskamp

Klasskampen hittills har blivit betraktad som en kamp mellan proletariatet och bourgeoisien. Denna betraktelse av klasskampen är fel. Klasskampen är en kamp mellan alla arbetande klasser mot alla parasiterande klasser. I samhället finns två typer av medborgare: de som producerar mer än de konsumerar och de som konsumerar mer än de producerar.

Olika arter överlever med tiden för att dess individer har en vilja att överleva. De individer som inte anpassar sig dör ut. Därför överlever arten som helhet även i framtiden. Klasskampen började med samhällets födelse.

I människans samhälle försvinner inte de individer som ej kan anpassa sig. Detta för att alla medborgare i samhället samarbetar för att överleva.

Detta system gör att sociala parasiter kan existera i samhället. Deras vilja att överleva gör att de försvarar de värderingar som tillåter dem att överleva i form av parasit. Ett samhälle som ej är fritt från parasiter, vare sig det är bourgeoisie eller trasproletariat, kommer med tiden att domineras av de parasitära klasserna och deras värderingar.

Det är väldigt lätt att se vilka som tillhör den arbetande klassen och vilka som tillhör parasitära klasser. Man behöver blott analysera huruvida individen tillför mer till samhället än den konsumerar eller ej.

Hittills har den socialistiska rörelsen sökt stöd från etniska minoriteter och samhällsmedborgare som lever på socialbidrag och sett dessa som allierade med arbetarklassen. Detta synsätt härstammar från att man med ett marxistiskt perspektiv ansett att klasskampen går mellan de utan produktionsmedel och de med produktionsmedel.

Den marxistiska synen är dock inte helt fel. Generellt är de som äger produktionsmedlen, dvs. kapitalisterna den huvudsakliga motståndaren då de dels är en parasitär klass och dessutom är de som idag utgör makteliten och styr över samhället, median och hela ekonomin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s