Könsroller i samhället

Det finns helt klart stora skillnader mellan kvinnor och män i dagens samhälle. Dels ekonomiskt och dels socialt. Det finns väldigt tydliga könsroller som vi med all sannolikhet lär oss från födseln. För visst lärde man sig att bara tjejer hade rosa saker och killar hade blåa. Omvänt skulle aldrig funka. En kille med rosa kläder skulle betraktas som tjejig och med homosexuella tendenser. Helt klart beror många av skillnaderna mellan könen på sociala strukturer eller på kulturella förhållanden men man ska inte förneka att det finns biologiska orsaker också. Att förneka dessa betraktas idag av många som sexistiskt. Jag skulle snarare hävda att det är sexistiskt att förneka skillnaderna. Kvinnor är kvinnor och drivs av biologiska krafter som finns till av naturliga orsaker, så låt kvinnor få vara kvinnor och samma sak gäller män. Hindra inte de olika könen från att få vara det de är pga någon jämställdhetsiver.

Man kanske ska hindra de onödiga kulturella skillnaderna från att dela upp allt för mycket. Man kan låta sina döttrar ha blåa saker och sina söner ha rosa. Man kan låta sina döttrar leka med bilar i sandlådan om de vill och sina söner leka med låtsasugnar eller dockor om de vill. Det kan knappast finnas någon biologisk anledning till att killar hellre leker med bilar och att det skulle vara mer pojkigt.

Skillnader mellan könen försvinner absolut inte heller av att införa Fru Gårman-skyltar vid 50% av alla övergångsställen istf enbart Herr Gårman som det är nu. Inte heller blir det bättre av att det finns fler kvinnor i företagsledningar eller på VD-positioner eller för den delen vid politiska maktpositioner. Detta är nonsens och att förespråka detta är bara att avleda kvinnokampen från det som verkligen betyder något. Ekonomisk frigörelse!

Ska kvinnor och män bli ens lite jämställda måste de vara ekonomiskt jämställda och därmed måste kvinnorna frigöra sig från männen ekonomiskt. Kvinnolöner måste vara desamma som manslöner. ”Kvinnoarbeten” måste bli lika välavlönade som ”mansarbeten”. Att försöka tvinga in män att arbeta på dagis och andra ”kvinnoyrken” och tvärt om vore onödigt och absurt. Det är INTE sexistiskt att fler kvinnor jobbar på dagis och fler män som svetsare. Det är sexistiskt att kvinnoyrkena är lägre avlönade och har lägre status i samhället.

Kvinnor bör istället uppfostras av kvinnor. Kvinnliga förebilder är viktigt under uppväxten, dock säger det inte att manliga förebilder är oviktiga. Det är så att unga flickor behöver manliga förebilder lika väl som kvinnliga. Lika så för unga pojkar. De bör uppfostras av män men de behöver både kvinnor och män som förebilder. Jag anser att allmän värnplikt skall återinföras och skall gälla alla. De som har något som hindrar bör göra specialtjänst. Värnplikten bör fokusera även på uppfostran. Det är då pojkar blir män, kanske inte biologiskt män socialt och kulturellt. Varför inte även införa kampsport som obligatoriskt ämne i skolan. Feministiskt självförsvar för kvinnor och ett rent och brutalt kampsystem för män. Män bör härdas och fostras till män på alla tänkbara sätt och vis. Skolan har och bör ha ett stort ansvar för uppfostran av våra barn. De ska inte bara bli sociala varelser med ett solidariskt och kollektivistiskt tänkande utan också ska de bli de kvinnor och män som utgör vårt lands befolkning och som bygger vår framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s