Ohly och (V) rättar sig i leden

Det har väl knappast undgått någon att Vänsterpartiet är hycklarnas parti. Detta parti kan kanske sägas vara ett av de mest bedrägliga då de gör allt för att framstå som ett radikalt vänster- och arbetarparti samtidigt som deras faktiska politik säger raka motsatsen. Lite smått lurigt blir det om man bedömer Vänsterpartiets politik enbart utifrån vad som står på pappret, dvs i deras uttalanden och i deras program m.m. Vi nationalkommunister är noga med att aldrig döma andra efter utsidan. Vi bortser därför till största delen från vad organisationer påstår sig vara och vi ser istället till vad dessa organisationer istället de facto är och vad de i praktiken gör.

Vänsterpartiet har länge varit ett av två partiet i riksdagen som varit EU-motståndare och mer eller mindre också varit detta i praktiken, om än inte övertygande aktivt. För ett tag sedan ville ledningen för partiet att utträdeskravet skulle tas bort. Som tur var så gick medlemmarna emot ledningen och kravet fick således stå kvar, på pappret. Ohly och hans ledning är dock mer luriga än så. För inte mycket mer än ett halvår senare säger Ohly i rapport ”partiprogrammet och verkligheten är inte riktigt samma sak”. Nu har ledningen på ett halvår i princip lamslagit utträdeskravet och på sätt gått runt medlemmarnas krav på att ta bort det. Kravet har således förpassats till att enbart bli en symbolisk paragraf som enbart de mest indoktrinerade partimedlemmar kommer veta om i framtiden. Detta kan väl jämföras med Socialdemokraternas krav på republik som även det enbart finns på pappret som symbol medan kravet inte drivits på mycket mycket länge.

All kritik som förr var helt relevant som att EU är kapitalets arbetarfientliga,  odemokratiska och nyliberala projekt är nu helt bortglömd. Istället har EU blivit ”en central arena som ger Sverige möjlighet att tillsammans med andra finna gemensamma lösningar på gränsöverskridande problem”. Vi kommer sannolikt att inom kort få höra att vi ska rösta in Vänsterpartiet i EU-parlamentet för att därigenom skapa ett ”Rött Europa”.

Vad beror denna kupp på? Jo nu är det snart val och de rödgröna har satsat stort på att ersätta den högerborgerliga regeringen med sin vänsterborgerliga. I denna nya regering skall för första gången Vänsterpartiet och Miljöpartiet sitta med vid sidan om Socialdemokraterna. Men för att detta samarbete skall fungera krävs att trion enas i de flesta frågor och driver en enad gemensam linje. Där i ingår inte ett EU-motstånd, i synnerhet inte sedan Miljöpartiet för ett tag sedan tog bort sitt krav på utträde. Ohly är medveten om att deras motstånd är ett problem för enigheten och vill därför helst ta bort kravet helt, men kan inte helt öppet gå emot medlemmarnas åsikter.

Vi kan dock dra en slutsats och den är att Ohlys starka vilja att få sitta i regeringsposition är stark nu efter några år som partiledare, valtider och tidvis majoritet i opinionsmätningarna. Ohly säljer därför mer än gärna ut sina ideal och bedrar sina medlemmar och sitt partis demokratiska ordning för lyckan att bli regeringsman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s