Nordisk Ungdom

På sin hemsida skriver Nordisk Ungdom under titeln ”Vår vision” bland annat följande:

”Vi vill skapa ett samhälle där svenska folkets bästa kommer i första hand. Där klasskamp ger vika för folkgemenskap och insikten om att både arbetare och akademiker behövs för ett fungerande samhälle.”

Vi kan inte annat än att hålla med om första meningen. Det är dock resten av stycket som vi uppmärksammar. Nordisk Ungdom vill alltså att klasskampen skall ge vika för folkgemenskapen. Ett fullständigt omöjligt scenario för socialister att acceptera. I deras värld är folkgemenskap det samma som klassamarbete. De säger därmed att vi skall avsluta klasskampen och glömma bort den. Istället skall vi bli vänner och samarbeta klasserna emellan. Detta borde Nordisk Ungdom veta är en omöjlighet om de studerat ens lite historia.

Proletariatet och bourgeoisien har två rakt motsatta intressen och det är när dessa kolliderar som klasskampen uppstår. Nordisk Ungdom gör sig här till borgarnas lakejer, till en småborgerlig organisation och likt socialdemokratin och nationalsocialisterna till ickesocialister och klassförrädare. De skriver vidare att insikten att både arbetare och akademiker behövs för ett fungerande samhälle. Detta är inte något vi eller socialismen ifrågasätter. Vi är nämligen högst medvetna om detta och förespråkar givetvis att vi även i framtiden skall bedriva en högklassig akademisk utbildning och forskning i Sverige.

Felet som Nordisk Ungdom gör är att de framställer klasskampen som en kamp mellan arbetare och akademiker. Arbetare för dem bör således vara alla arbetare som ej är akademiker. Detta är mycket felaktigt. Både de som är akademiker och de som ej är det är arbetare. De tillhör samma klass. Vi arbetar alla som lönearbetare och säljer vår arbetskraft till en arbetsköpare. Vi förespråkar en folkgemenskap som innebär samarbete mellan akademiker, ickeakademker, bönder och alla andra arbetande svenskar. Klasskampen som vi aldrig ger vika på är kamp mellan arbetarna och kapitalisterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s