Ett år senare

Nu har det gått drygt ett år sedan vi startade denna hemsida för vad som då kallades Nordiska Arbetarpartiet. Partiet växte fram ur diskussioner på forumet Vansternationell.se som var ett forum för det Vänsternationella Nätverket – VNN. Detta hade startats av nationellt sinnade socialister, huvudsakligen ute på vänsterkanten, som möttes på det nationella communityt Nordisk.nu

En strävan fanns att skapa en vänsternationell organisation som arbetade för en nationell socialism. Ett manifest togs fram för VNN och även en symbol. Efter ett tag utvecklades manifestet till att närma sig ett program. Det framkom även idéer om att byta namn och flera förslag dök upp. Däribland Nationalkommunistiska Partiet, Nordiska Arbetarpartiet och kombinationer med innehåll som Enhetsfronten. Det namn som sedan vann den omröstning som hölls på forumet blev Nordiska Arbetarpartiet. Därefter startade denna hemsida upp med det namnet och hemsideadressen nordiskaarbetarpartiet.se vilken fanns i ett år.

Alla VNN medlemmar följde dock inte med i det nya och trots att det fanns ett visst syfte att VNN skulle utvecklas till en organisation så blev VNN och NAP två olika organisationer.

I slutet av 2009 var intresset lågt och aktiviteten nedlagd vilket hotade hela projektet. I början av 2010 återupptogs viss aktivitet. Forumet lades dock ned men en uppföljare kom. Detta nya forum fick dock aldrig något genomslag och har i nuläget lagts ned.

Idén om en vänsternationell rörelse i Sverige finns fortfarande kvar och trots att det går sakta så går det framåt. Uppbygget fortgår och revitalisering efter revitalisering avlöser varandra i hopp om att hittillsvarande arbete inte skall vara förgäves. Idag ser vi åter ljuset och verksamheten går på.

Vad vi åstadkommit är inte mycket ännu. Vi har lagt en stabilare grund för en varaktig organisation och knutit kontakter med likasinnade organisationer i Europa, däribland Spanien och Danmark. Vi har dock fler kontakter att knyta bl.a. i Frankrike och Tyskland vilket vi kommer jobba mera med under hösten.

Vad gäller aktivitet som är A och O för en livsduglig organisation har vi underpresterat ordentligt. Mycket beror på lågt medlemsantal och svårigheter att få till ett enat arbete.

Vad kommer att hända under kommande år?
Vi kommer fortsätta arbeta med organisationens fundament och skapa en ännu bättre organisation. Vi har nu ett par år om man räknar från början, med erfarenhet av framsteg och motgångar.
Vi vet att vi måste bli klara med formandet av organisationen och få igång en seriös aktivitet samt värva fler medlemmar. Detta ligger dock i planeringen och kommer att göras. Om ett år hoppas vi därför att vi lyckats få fler medlemmar, ha spridit information och vetskapen om oss till fler människor samt etablerat fler aktiva lokalorganisationer i landet.

Kommande år ser vi med spänning på och vi jobbar på av hela vår förmåga.

Annonser

5 responses to “Ett år senare

 1. Kamrater

  Det är ett utmärkt arbete ni gör, det är såklart trögt i början, men mödan är värt det, det behövs en sann vänster och en sann patriotism i Sverige, endast NKP har möjligheten att erbjuda detta.

  • Tackar ödmjukast kamrat!
   Det uppskattas att våra ansträngningar inte är förgäves utan att folk ser positivt på dem.

 2. En sak NKP bör göra för att växa är ej bara att skapa kontakter utomlands utan också kontakter inom landet. Hur ser NKP på att knyta kontakter med andra nationalsocialistiska eller kommunistiska partier i sverige? Att nätverka sig i vänskap med redan etablerade partier på höger-och-vänsterkanten hjälper NKP att växa. NKP kan bli jämlikt i storlek med de övriga partierna om ni använder er av deras framgång för egna etablerande syften. Tänker NKP göra detta?

  • NKP kommer givetvis att försöka samarbeta med likasinnade även inom landet så som vi gör utanför landets gränser. I dagsläget finns dock inte många inhemska organisationer med liknande idéer som oss vilket det redan gör utomlands.

 3. Ni har gjort ett mycket fint arbete med att visa på behovet av en nationalistisk vänster rörelse.
  Flera av de texter ni lagt ut håller mycket hög klass och stödet för en nationellvänster organisation är mycket större än vad som nu visas.

  Att vara kommunist måste också innebära att vara nationalist!
  Att tillämpa marxismen på ett lands konkreta förhållande är en marxistisk grundtes.

  Tyvärr har revisionisterna, Trotskister, syndikalister helt infekterat den revolutionära socialistiska rörelsen.
  Ett exempel på det är fokus på borgerlig ”antirasism” istället för att fokusera på klasskampen.

  Under andra världskriget fanns verkligen föredömen bland Svenska kommunister.
  Kommunister, patrioter som var beredda att stå i främsta leden vid en invasion från de fascistiska slöddren.
  Det absurda var hur dessa sattes i arbetsläger och fråntogs rätten att bära vapen.

  Vi har ett stort behov i Sverige idag efter en verkligt socialistiskt, nationalistisk massrörelse.
  Beväpnade med ideologin från historiens största män,
  Marx, Lenin, Stalin och Mao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s