Allt handlar om klasskamp

I vår vardag slås vi ständigt av motgångar och hinder. Vi får inte pengar att räcka till, vi får dåliga arbetsförhållanden och mycket mer. Sjukhus läggs ner, djur plågas i onödan och ständigt ser och hör vi om brottslighet. Detta är saker vi alla bör kämpa emot. Vi nationalkommunister är inte de som står med armarna i kors och ser på utan vi ställer oss på främsta raden på barrikaderna.

Det är så att vi kämpar för ett socialistiskt samhälle, men vi är mycket väl medvetna om att detta inte är stundande och en revolution står inte ännu för dörren. Det betyder inte att vi inte måste kämpa hårt för den. För kämpar vi inte idag måste våra kommande generationer kämpa i morgon. Ett gammalt talesätt säger att om man skall gräva bort ett berg måste man börja skyffla bort grus med ett första spadtag. I denna kamp, som vi bedriver dagligen försöker vi nå mindre segrar och landvinningar. Utan dessa mindre segrar som ger oss styrka, skulle hoppet och kämparglöden snart slockna.

Dock får vi aldrig se dessa små slag som målet för organisationen och för kampen. Alla små slag är och måste vara steg på vägen att vinna kriget. Vad vi anser som allra viktigast är att alltid ha slutmålet för ögonen. Detta ger hopp och en ledstjärna för vad man strävar emot.

På grund av denna syn så går vi ut i kamp mot allt som kapitalism, imperialism och liberalism drar med sig. Vi bekämpar orättvisor i samhället och på arbetsplatser. Vi kämpar för att behålla vår etniska särart och självständighet och vi kämpar mot sjuka ideal, djurplågeri och iskall individualism. Denna kamp knyter vi alltid ihop med kampen för socialismen. Vi visar att problemen vi kämpar mot är symptom på en kropp som drabbats av sjukdomen kallad nyliberalism. Vi visar på botemedlet vi kallar socialism och hur man når detta. Därför skall vi alltid stå på barrikaderna när närsjukhuset läggs ner eller när kapitalister vägrar skriva på kollektivavtal och visa på bristerna i systemet och tala för socialismens sak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s