1a maj – Arbetarklassens dag

Snart är det första Maj. Den dag som utsetts till arbetarklassens dag. Denna dag har vi tagit som speciell dag då vi lyfter fram våra krav extra mycket och visar oss överallt, på hela jorden. Precis som att vi inte bara kämpar för rättvisa mellan könen den 8e Mars så är det inte bara 1a Maj vi kämpar för arbetarklassens krav och för socialism. Denna kamp måste alltid pågå. Varje dag och överallt. Ena dagen kämpar vi mot utförsäljning av allmännyttan och andra dagen mot RUT eller alla andra försämringar regeringen inför för arbetare. Men nu den första dagen i Maj så knyter vi ihop allt och lyfter kravet på socialism.

Arbetarklassens kamp är internationell till sitt innehåll, men nationell till sin form. Vi kämpar ofta i solidaritet med andra folk i andra länder och nu på den internationella arbetarklassens dag kan vi känna samhörighet med arbetare i alla länder världen över.

Vi hycklar nu inte när vi talar om internationalism. Vi har sagt det förr och vi säger det igen. Vi är det verkliga internationalisterna.
För hur kan vi upprätthålla ett internationellt samarbete om nationer inte finns? Vi slår vakt om vår nationella suveränitet och försvarar lika så alla andra nationers rätt till suveränitet. För att citera Friedrich Engels som mycket klokt och enkelt förklarar logiken bakom detta:
”Existensen av nationer är inte bara en förutsättning för internationalismen – det är också en förutsättning för socialismen.” (1845, Werke, II, s 614).

Vi kommer därför att alltid lyfta fram våra krav på svensk suveränitet och bevarande av vår nation och allt som hör den till. Den nationella befrielsekampen är och kommer alltid vara A & O för en lyckad socialism. Vi lyfter kompromisslösa krav på arbetsrätt och socialism, ett stopp på alla nedskärningar och utförsäljning av det gemensamt ägda och ett fullkomligt stopp på lönedumpningspolitiken som regeringen för.

Annonser

9 responses to “1a maj – Arbetarklassens dag

 1. Jag betecknar mig som vänsternationell utan att veta om att ni finns.Googlade och kom hit.Vi får väl se.Kanske jag känner mig hemma här.Har röstat SD ,ser inga alternativ.Gott nog för mig,men tvivlar på att de vill ta upp mig i gemenskapen.

  • vansternationell

   Det finns fler ”vänsternationella” i Sverige än man kan ana. Det är dock tabu att tala om nationalism inom Vänstern idag och därför är de flesta tysta om det. Välkommen till gemenskapen!

 2. Hej kamrater

  Kan ni affischera för vår kampanj i Borås?

  Vänligen sänd mail till maoisterna@gmail.com

 3. Det är verkligen sant att det finns ett stort antal vänsternationella i vårt land men som tyvärr inte är organiserade.

  Jag har tidigare varit aktiv i den autonoma vänstern i flertal år i Göteborg, många av mina gamla kamrater har glädjande nog tagit till sig en korrekt marxistisk linje och förstår nu den nationella frågan.

  Det är vidrigt att man som vänsternationell behöver lägga sin röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet (jag gjorde det också).
  Detta är ett efterblivet borgerligt parti och i vårt land finns det klart ett behov av en större socialistisk och nationalistisk rörelse.

  • vansternationell

   Det är oerhört glädjande att se ett växande intresse för den vänsternationella rörelsen och att fler och fler vågar visa var de står politiskt. Detta är glädjande inte minst för att vi kämpar hårt nu för en come back i en tid då vi haft mer mot- än framgångar i vårt arbete.

 4. Hej!
  Har några frågor om partiet. Har ni någon lokalavdelning i Stockholm och hur ser partiverksamheten ut?
  Vad ställer ni för krav på dem som vill gå med i partiet?

  hälsningar
  Studenten

  • vansternationell

   Skulle vi kunna ta dessa frågor via e-mail?
   Du kan väl skicka dessa och fler om det är något mer du undrar över till nkp@sverige.nu så ska vi ge dig ett utförligare svar.

   Kamratligen
   /NKP

   • vansternationell

    Vi har upptäckt att vår e-post har varit överbelastad med inkomna meddelanden och därför inte kunnat ta emot fler. Detta problem är nu åtgärdat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s