En ny skolpolitik är nödvändig och akut.

Det rapporteras nu om att våldet i skolorna ökar och det blir även allt grövre. Våldet riktas dessutom mot lärare. I DN nämns det att en tioårig pojke slagit en assistent i huvudet med ett tillhygge vilket ledde till sjukvård för de skador som assistenten ådrog sig.

TT har sammanställt antalet tillbud första kvartalet i år och de når hela 82 stycken vilket är ungefär ett om dagen, då lärare blivit utsatt för fysiskt eller psykiskt våld från elever.

Folkpartiets Jan Björklund vill komma till rätta med problemet genom flertalet åtgärder:
– Dels så krävs det att lärare får mer legala befogenheter att ingripa i form av olika sanktioner, sedan är det förebyggande åtgärder. Nu inför vi också i den nya skollagen att man får rätt att flytta eleven. Tidigare har man bara fått göra det om föräldrarna ger godkännande.

Vi anser att skolan skall få större befogenheter att vidta disciplinära åtgärder mot elever som inte sköter sig i skolan. Ungdomar tillbringar en stor del av sin tid i skolan och därför anser vi att skolan har en roll som uppfostrare. Det ligger ett stort ansvar på föräldrarna att uppfostra sina barn till goda samhällsmedborgare men det gör inte att skolan inte har något ansvar alls.

I grund och botten anser vi att det handlar om attityder i samhället och även kulturen. Det har vuxit fram en ny kultur där ungdomar beter sig respektlöst mot äldre och saknar sunt förnuft och folkvett. Solidaritet och kollektiv kamratskap är inte bekanta termer för de flesta unga idag.

Vi vill att det genomförs stora förändringar i skolpolitiken eftersom det är livsnödvändigt för den svenska nationen. Men det måste därtill frambringas en revolutionerande omvandling av kulturen i det svenska samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s