En ny stat föds

Idag förklarar Sydsudan sin självständighet. Detta efter att folkomröstning genomförts där en slående stor majoritet röstat för att frigöra sig från Sudan. Detta har uppmärksammats i media i Sverige. Inte minst i ett eget inslag i SVT där det talades varmt om sydsudanesernas rätt att frigöra sig. Ett flertal av världens länder har givit sitt medgivande till detta och erkänner Sydsudan som självständig stat.

Vi vänsternationella sätter denna rätt mycket högt och värnar om den. Vi skulle till och med slåss för våran och andras rätt att bestämma över sig själva, om viljan funnes. Men vår idé om detta grundar sig i varje nations rätt att styra över sig självt och sitt eget öde. Sydasudan är dock inte riktigt ett land som stämmer in i vår melodi. Invånarna utgör inte ens en enad nation. Religionen varierar mellan afrikansk animism, islam och kristendom. Språken varierar mellan kanske 200 olika språk, då det rör sig om ca 200 olika folkgrupper. Arabiska är dock ett av huvudspråken och landets lingua franca. Alltså samma som i Sudan.

Varför ska då Sydsudan göra sig fritt från resten?
Ja, en anledning kan vara att 75% av f.d. Sudans oljetillgångar ligger i Syd. Att Väst stödjer frigörandet späder på misstankarna att oljan är en bakomliggande faktor. Väst vill sannolikt lägga beslag på oljan och detta genom att stödja ett frigörande av den provins där oljan finns.

Vi ser absolut mönster i allt vad Väst gör. Det finns inga internationella handlingar som görs utan att motiv finns bakom. Då är det inte motiv som vi vänsternationella står för utan liberala och imperialistiska motiv. Vi ska minnas frigörandet av två andra stater för att kunna inse detta och dra paralleller.
De två staterna är Kosovo och Sydossetien.

Kosovo förklarades självständigt 2008 från Serbien. Väst stödde detta och NATO var ivriga att bomba så som det gjort i jugoslaviska inbördeskriget. Vi ser visserligen kosovoalbernas rätt som majoritet att frigöra sig från serbiskt styre som enn rättighet i princip. Dock anser vi att detta är en fortsättning på NATOs och Västs intentioner att splittra ett land, en nation och ett folk som skapat en stat med en för dem gynnsam inriktning. Det är inte för inte som detta lett till att begreppet ‘balkanisering’ etablerats som benämning på att splittra en nation och stat. Minns även att Sveriges regering var snabba med att erkänna Kosovo som självständig stat.

Den andra staten, Sydossetien har mött ett annat öde. Där har Väst och NATO inte givit sitt stöd. En av stormakterna som dock gjort detta är Ryssland. Sydossetien förklarade sig självständigt från Georgien genom folkomröstning både 2002 och 2006. År 2008 gick Ryssland i krig mot Georgien på Sydossetiens sida för deras rätt att vara självständiga efter att Georgiska trupper försökt att kväva denna rätt med vapenmakt. Väst som stöder Georgien ansåg att Rysslands ingripande var en attack mot Georgien och framställde detta land som offret då det är ett litet land i jämförelse med Ryssland. Svensk media spydda fram propaganda mor Ryssland och visade hur synd det var om Georgien som ryssarna nu försökte återta kontrollen över. Ren lögn!

Vi motsätter oss å det skarpaste Västs intentioner och vi tror intet gott om dessa. Imperialism är den bakomliggande faktorn i allt som de tar sig för.

Vi kommer inte erkänna Sydsudans självständighet då det är en occidentalisk konspiration mot Sudan och ett försök att lägga beslag på rikedomarna där.

Vi kräver att Sydossetiens självständighet erkänns av Sverige och internationellt samt att Georgiens ansvariga för kriget ställs inför rätta och att Ryssland får en offentlig ursäkt av alla som smutskastat deras ingripande i kriget.
Kunskapen om detta är dålig bland svenskarna och det för att media tystar ned saken. Sprid därför kraven vi ställer till hela svenska folket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s