Slutet på en era

Det har nu för vår del nåt en kritisk punkt i vår utveckling och historia. Slutet är nått för det nationalkommunistiska partiet i Sverige. Detta knappt två år efter att vi startade partiets verksamhet och drygt två år efter att rörelsen tog sin början.

Det är dock inte slutet vi ser utan enbart början på något nytt. Ty för att göra plats för det nya måste man röja undan det gamla. Ur ruinerna växer framgången. Sådan är vår filosofiska grund. Nu har historien visat att partiverksamheten inte kunde överleva då omvärlden inte var mogen nog och vi kanske inte var redo för uppgiften. Med detta inte sagt att ett sådant parti aldrig åter ser dagens ljus.
Vår filosofi och strategi tillåter aldrig att vi klamrar oss fast vid någonting för sakens skull, utan att det fyller ett ändamål.

Men för att klargöra saken ytterligare så lägger vi inte ner verksamheten. Den kommer dock från och med nu att ta sig en annan form bara.
NKP var organiserat som ett klassiskt marxist-leninistiskt parti och hade ett fast partiprogram och fasta stadgar. Verksamheten bestod dock inte i partiverksamhet i betydelsen att locka till sig väljare, utan snarare även där klassisk marxist-leninistisk verksamhet. Detta är att sprida vårt budskap på gator och torg och kretsa kring ett medium. Då vi inte har haft möjlighet att ha en egen tidning så har denna vår hemsida utgjort mediet för detta ändamål.

Vad vi nu kommer att göra är att fortsätta med samma verksamhet. Utomparlamentarisk kamp på gator, torg och över allt där människor finns. Vi arbetar fortfarande där med att sprida vårt budskap och utgångpunkten är liksom innan denna hemsida som mediet vi kretsar kring.
Den stora skillanden ligger i organiseringen där vi ej längre är en fast organisation med stadgar och program. Nu tar vi snarast formen av ett nätverk där vem som än vill sprida vårt budskap kan vara en medlem. Vår ideologiska grund är densamma och vi grundar oss på den leninistiska principen om frihet i diskussion – enighet i utförande.

Mörkret har lagt sig över Nationalkommunistiska Partiet. Men som det står skrivet:
”Från mörkret striga vi mot ljuset. Från intet allt vi vilja bli.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s