Världen har förlorat ännu en stor man

Kim Jong-Il är död. Han var trots sin längd en stor man och saknad och sörjd av många. Inte bara koreaner utan flera runt om i världen. Kim Jong-Il var en motkraft till den dominerande USA-vänliga samlingen ledare som driver världen mot nyliberalismens fördärv. Vi tror och hoppas att detta inte innebär slutet för Demokratiska Folkrepubliken Korea utan att någon kan axla hans mantel och leda den stolta nationen vidare i kampen för självbestämmande och självtillförlitlighet. Om det blir den bortgångnes son Kim Jong-Un återstår att se, men det är dock ganska troligt att traditionen hålls i att släkten Kim styr landet. Dock skall man komma ihåg att det, som Gaddafis son Saif sade ”inte är en farm man ärver”.

Det må finnas mycket man kan klaga på hos det nordkoreanska systemet och den starka personkulten kring ledaren men mycket av det som sprids i västs media är överdrivna och förvrängda sanningar eller ibland rena lögner. Vår syn på mytifieringen av en ledare är att den mycket väl kan vara av godo. Myter och legender samlar och enar folk och Kim Il Sung som alltjämt är statschef utgör inte en odemokratisk sådant, så som t.ex. Sveriges kung, utan fungerar snarast som en symbol för nationen, kampen och för Nordkorea självt.

Den nordkoreanska ideologin, juche är också en inspiration till den politik vi själva driver. Juche är en speciell form av socialism som själv inspirerats av stalinismen men anpassat till det koreanska samhället, kulturen och traditionerna. Juche är en koncept som betyder självtillförlitlighet. Detta är ett måste, inte minst ur miljösynpunkt där närodlad mat som inte fraktas över jordgloben är mer miljövänligt. Kan en stat bli så nära självförsörjande som möjligt är det mest positivt.

Vi vill inte implementera juche i Skandinavien. Det är en koreansk ideologi. Vi ser dock grundprinciperna bakom som en förebild och vi måste själva skapa en form av socialism, en skandinavisk juche där vi utgår från socialismen men anpassar den till skandinaviska förhållanden, kultur och traditioner. Vi måste också bygga socialismen på självtillförlitlighet och självförsörjning så långt det är möjligt.

Vi avslutar med att hedra minnet av Kim Jong-Il och hoppas Nordkorea kan utvecklas till ett föredöme och en fri nation.

Leve Demokratiska Folkrepubliken Korea!
Leve Juche!

Annonser

2 responses to “Världen har förlorat ännu en stor man

  1. Intressant hur ni talar om självtillförlitlighet mm men samtidigt stöder en Europeisk/Eurosibirisk union, det rimmar illa. Socialismen kan endast vara patriotisk, anti alla övernationella konstellationer, Kims arv visar på det. Dock ska ni ha tack för en bra artikel och att Juche är något som kan och bör inspirera Skandinavien kan nog alla sanna socialister skriva under på.

    • vansternationell

      Vi kan också skriva under på att socialismen måste vara patriotisk samt anti övernationella unioner så som t.ex. EU.
      I ett enat Europa eller Eurosibirien måste varje lokal nationalitets självständighet och unika egenhet bejakas. En sådan union måste vara internationell och låta alla ha sitt egen lokala styre där kultur och tradition får bevaras och ha sin plats. Oavsett om man ser till en sådan union eller till hela världen bör man se juche som ett föredöme där varje lokalitet bör sträva efter att lita till egen förmåga. Socialismen är internationell till sitt innehåll men lokal till sitt format.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s