Trasproletariatets parti

Rättvisepartiet Socialisterna (RS), är ett parti på vänsterkanten som räknas till den trotskyistiska traditionen och bekänner sig till vad de kallar internationell demokratisk socialism. De skriver många fina rader om sig och vad de gjort och framställer sig som motståndare till stalinism och menar att Sovjetunionen aldrig var socialistiskt och tar därför avstånd från den statsbildningen och den ideologi som landet byggde på. Vad de skriver om sig är att de vill bygga upp en riktig arbetarrörelse och fackföreningar som styrs av medlemmarna. Vi kan där hålla med. Vi står för en stark socialistisk fackförening som styrs av sina medlemmar och är organiserad efter deltagardemokratisk centralistisk princip samt är nära anslutet till ett liknande organiserat socialistiskt parti.

Men bortom vackra ord och försök att framställa sig som goda socialister, till motsats mot de onda stalinisterna, och visa hur aktiva de är och ockuperar vårdcentraler med mera för att hindra nedläggningar så visar RS på en mörk sida. Vi vänsternationella står gärna också för en aktivistbaserad rörelse där handling är viktigare än ord, vilket vi anser det vara då det är handlingarna som främst definierar vad man är och inte det man säger.

Vad har vi då emot RS?
Främst är att de i ”antirasismens” och i ”internationalismens” namn står för en antisvensk politik och bidrar till nationellt förfall. RS gör sig själva till de värsta rasisterna och antinationalisterna då de förringar den svenska nationen och mer än gärna löser upp den i en total uppblandning med främmande kulturelement.

En av deras huvudfrågor de tagit på sig är att kräva rätten till asyl. De kämpar också för att stoppa utvisningar av flyktingar som visat sig inte ha rätten att få stanna. Något som förekommer mer sällan än ofta. Vi tror inte detta enbart är en ideologiskt grundad linje. Det luktar populism lång väg och inte så som populism ofta är, riktad mot de breda massorna, utan riktad till en viss samhällsgrupp – de sk. ”nysvenskarna”. Det är inte konstigt att RS i t.ex. Göteborg har sitt starkaste fäste i Hammarkullen inkl. Hjällbo som är några av stadens mest invandrartäta områden. Genom att under lång tid riktat sig åt denna samhällsgrupp genom att driva politik som gynnar dem, så som asylrätt och extremliberal invandringspolitik så har de fått deras starka stöd. RS går även samma linje som SAP och V, där de i ”välfärdens” namn vill ge bidrag till arbetslösa invandrare. Det blir därför en ond cirkel. Efter att vunnit deras stöd måste de driva en allt mer extrem politik som riktar sig allt mer åt dessa frågor. Givetvis får socialismen stå tillbaka i praktiken och lämnas åt fina ord på hemsidan och affischer på gatorna.

För vår del bedömer vi att RS riktat sig åt trasproletariatet och driver deras frågor och linje. Vi vänsternationella har inte mycket till övers för den samhällsklassen utan vi står för proletarietet och arbetarklassen i sin helhet. I vår klasskamp är trasproletariatet och dess politiska företrädare lika mycket fiender till oss som bourgeoisien och deras företrädare.

Annonser

2 svar till “Trasproletariatets parti

  1. Det är bra att även ni uppmärksammar trasproletariat-problemet.

  2. Socialistiska Partiet (f d RMF/KAF) har också en helt felaktig linje då det gäller frågan om Syrien. Kommunistiska Partiet (f d KPMLr) har en linje som stämmer mer överens med era och mina egna åsikter i frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s