Vänsternationell slår åter upp portarna

Vänsternationell slår nu upp portarna och startar åter verksamheten. Vi gör det idag på tvåårsdagen av vår nedläggning. Vi får kalla det en dvala. Mycket har hänt sedan dess både i Sverige men också i omvärlden och många av dessa händelser hade förtjänat vår uppmärksamhet och vi hade bort medla vår åsikt och ståndpunkt i dessa skeenden. Vi talar om allt från de nu gamla och nästan bortglömda händelserna i Ukraina. Protesterna, kuppen och det semifascistiska styret där. Separatismen i östra Ukraina och inbördeskriget där. Svenskars deltagande i detta krig på fascismens sida. Rysslands annektering av Krim och Västs upphaussade russofobi och hets mot Ryssland som totalitär krigshetsare.
I vårt eget land har vi haft val. Det sk ”supervalåret 2014”. EU-valet var tämligen intressant men riksdagsvalet blev desto mer spännande och utgången ledde till vad som är mer färskt i minnet en rödgrön minoritetsregering, ett starkare SD och slutligen till en fällning av regeringens budget med planerat nyval som följd. Efter att SD rest från att ligga strax över spärren på 4% till närmare 13% visade att de möjligen kunde få hela 17-18% vid ett nyval i Mars 2015. Så blir det som bekant inte utan den sk. Decemberuppgörelsen stoppade detta.
Vi kommer inte skriva direkt mycket mer om valen men resultatet av Decemberuppgörelsen har troligen inte visat alla sina sidor ännu och där kan vi hitta intressanta saker att vända och vrida på.
Oavett vad som händer 2015 så har 2014 visat att det finns mycket att skriva om och att det behövs en västernationell röst bland höger- och vänstermedia.
Vi ser fram emot 3,5 nya år av skrivande och Er läsning och kommentarer. Vår förhoppning är som alltid att från vår sida bjuda på alternativa synvinklar och en rörelse för ett nytt politiskt alternativ i framtiden.
Håll till godo Kamrater!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s