Den Syriska Tragedin

Den humanitära katastrofen i Syrien är ett faktum och det talas om den största flyktingströmmen sedan Andra Världskriget. Tusen och åter tusen människor flyr från sina hem och många tar sig till områden inom Syrien som fortfarande kontrolleras av staten och därmed anses vara säkra. Andra tar sig till grannländer eller vidare till Europa. Och det är framför allt strömmen till Europa som ökat markant till den grad att det blivit okontrollerbart i viss mån.

Så vart tar de sig? Jo genom Turkiet över till de grekiska öarna utanför turkiska kusten för att där bli registrerade och sedan kunna ta sig vidare genom balkan in i Centraleuropa och vidare till England eller Skandinavien. Trots att det är så nära till den grekiska ön Kos från Turkiet att man lätt ser den från fastlandet och det tar ca 40 minuter i en säker skön båt för turister så paddlar flyktingarna över i små osäkra gummibåtar. Väl på Kos stränder byggs det tältläger och övriga bor längs gatorna på ön i väntan på registrering.

Till Sverige önskar sig många få komma. En del har släkt och vänner här som ger trygghet. Andra lever på falska idéer om Sverige som lite av en utopi där det finns gratis bostäder, utbildning och arbete åt alla. Lite av en gammal folkhemsutopi. Men även bidragen lockar vilket inte alls är svårt att förstå. Danmark chocksänkte nyligen sina bidrag till nära hälften av det tidigare[1]. De flyktingar som tagit sig hela vägen till Skandinavien inser snabbt att några timmar extra till Sverige ger dem betydligt bättre förutsättningar än i Danmark och lättare att starta ett nytt liv.

Detta anser vi vara en mycket självisk och försvårande linje danskarna för. När vi står inför denna katastrof spelar danskarna med fula knep för att driva vidare flyktingarna från Danmark till Sverige. Det enda rätta vore att på europeisk grund komma överens om en likvärdig nivå på flyktingbidrag samt fördela kvoten jämnt på alla Europas länder ut efter storlek på landet.

En märklig och skev bild av fördelningen ser man om man tittar på antalet mottagna flyktingar i de arabiska gulfstaterna, de stater som dels är de rikaste staterna i Mellan Östern men framför allt de stater som faktiskt indirekt är orsaken till hela katastrofen då det är bl.a. Saudi Arabien och Qatar som bidragit med pengar till ”rebeller” och andra terrorister. Dessa länder tar nämligen emot noll stycken flyktingar. Och ser vi på Saudi Arabien så finns det potential. I anslutning till Mecka finns en stadsdel kallad Mina som består mängder av tält som normalt tjänar som bostäder åt pilgrimmer i hajj. Det räknas med att kunna bo hela 3 miljoner människor i denna tältstad[2]. Så varför tar inte detta rika land emot så många flyktingar och ger dem skydd?

Nej, för Saudi Arabien ser hellre till att lägga sina pengar på att bygga moskéer till alla tusentals flyktingar som tar sig till Europa. Och de erbjuder sig att bygga 200 st. bara i Tyskland[3]. Utan att läsa in för mycket i det kan man ändå finna det hela märkligt att Saudi Arabien först lägger pengar på rebeller för att starta ett inbördeskrig som driver människor på flykt, sedan vägrar ta emot någon enda trots plats för 3 miljoner och närmast gränslöst med pengar att lägga på immigranter men sedan lägga miljoner på att bygga moskéer åt flyktingarna i Europa.

Syrian_refugees_in_the_Middle_East_map_en_svg

Men hela situationen är mer märklig än så. Krigets skyldiga har sedan starten haft Västs stöd och pengar och vapen hamnar i händer på olika grupper som tillhör ”oppositionen”. Sverige har givigt 40 miljoner i bidrag till opposition som öppet förklarat sig ha en allians med den syriska grenen av al-Qaida[4]. Orsaken är att stödja oppositionen i de sk. ”befriade” områdena där det gått trögt att ge legitimitet och popularitet för rebellerna bland befolkningen. Till en av dessa befriade områden, den lilla staden Kassab i nordvästra Syrien på gränsen till Turkiet anlände oppositionens ledare Ahmad Jarba för drygt 1,5 år sedan. Kassabs befolkning var huvudsakligen armensk och hade något tidigare befriats eller för att reda ut det hela så bör man säga att en del befriades från sina liv medan staden sedan befriades från sin befolkning. Armenierna fortsätter utsättas för utrotning och fördrivning. Där står sedan den man som var ordförande för den fond Sverige ger 40 miljoner till.war

I Europa välkomnas dock flyktingarna med öppna armar av befolkningen. I Göteborg anordnades det den 9 september en stor manifestation för välkomnandet med tusentals deltagare. Trots att det bl.a. var miljöpartister som stod bakom arrangemanget så visades sig det starka folkliga stödet inte i opinionsmätningarna där Mp sjönk till strax över 4%-spärren medan SD steg ytterligare mot rekordsiffror[5].

I bl.a. England syntes liknande folkliga välkomstmanifesationer där flaggor från den syriska oppositionen, den Frisa Syriska Armén och al-Qaidas allierade ivrigt viftades.

welcome

[1]http://www.dn.se/nyheter/varlden/danmark-chocksanker-flyktingbidrag/

[2]http://www.amusingplanet.com/2014/08/mina-city-of-tents.html

[3]http://www.frontpagemag.com/point/260080/saudi-arabia-offers-build-200-mosques-syrians-daniel-greenfield

[4]http://www.proletaren.se/inrikes-politik/svenskt-bistand-gar-till-al-qaidas-allierade-i-syrien

[5]http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21390075.ab

 

 

 

Annonser

2 responses to “Den Syriska Tragedin

  1. Skriv även om Saudiernas förtryck av egna folket som bor i Qatif som är mer vänster-orienterade och har kämpat för frihet i evigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s