Den som rör den helige kon…

Det har stormat rejält kring f.d. bostadsminister Mehmet Kaplan och få svenskar har lyckats undgå nyhetsrapporteringen om detta. Det har framför allt handlat om Kaplans umgänge med personer från andra organisationer med tvivelaktiga åsikter så som Barbaros Leylani som var vice ordförande för Turkiska Riksförbundet och Grå vargarnas ledare i Sverige Ilhan Senturk.

Kaplan2Leylani tvingades nyligen avgå sedan han hållit ett tal på Sergels torg där han uppmanade sina ”raskamrater” att döda armenier, eller ”armenska hundar” som han själv uttryckte det.

Grå Vargarna är en ultranationalistisk fascisdoid organisation i Turkiet som inte drar sig för att använda extremt våld. Mest kända är Grå Vargarna för att ha utfört ett attentatsförsök mot påven John Paul II. Mordförsöket skedde den 13 maj 1981 i Rom och utfördes av terroristen Mehmet Ali Ağca från Turkiet.

Men det är inte bara dessa aktuella ting. Kaplan har varit i blåsväder förr och har varit med på flera kontroversiella sammankomster tidigare och det är detta att han gång på gång umgås med människor med extrema och ofta islamistiska och/eller fascistiska åsikter som gör att han måste ifrågasättas som lämplig att sitta på en regeringsposition.

Mehmet Kaplan själv menar att han inte gjort något fel och att han inte vetat vilka han suttit ned med. Detta måste dock ses som ett fel i sig. Han menar sedan också att det inte spelar roll vilka de är för han delar inte deras åsikter. Det är dock högst märkligt att han lyckats sitta ner med dessa, utan att veta vilka de är, ett flertal gånger. Och man måste fråga sig varför han väljer att umgås med dessa hellre än de som han säger sig dela åsikter och värderingar med.

Det måste också tas upp att även Kaplans regeringskollegor tagit honom i försvar för dessa snedsteg. Framför allt anmärkningsvärt är att Gustav Fridolin och Åsa Romson som är Miljöpartiets två språkrör går i totalt försvar för Kaplans handlingar.

Kaplan3

Men så kom dråpslaget. Kaplan tvingades senare avgå. Något vi inte sörjer på något vis. Men han avgick inte för att mediedrevet blev för stort eller att han insåg sin oförmåga att ha folkets förtroende, eller att han är totalt olämplig att sitta i en svensk regering. Utan för att han år 2009 jämförde Israel med Nazityskland.

Det var under ett samtal om islamofobi den 27 mars 2009 som f.d. bostadsminister Mehmet Kaplan gjorde liknelser mellan Israels agerande mot palestinier och nazisternas behandling av judar på 1930-talet. Uttalandena gjordes i lokal-tv-kanalen ”Somali star”, som sändes på Öppna kanalen.

I tv-klippet sade Kaplan bland annat:

”Och det intressanta och som jag ska återkomma till i min bildserie sen är att israeler i dag behandlar palestinier på väldigt lika sätt som man behandlade judar under det tyska 30-talet.”

Han får stark kritik för detta av s.k. experter på antisemitism som säger att han ”trivialiserar nazismens förbrytelser och demoniserar Israel. Enligt Europeiska parlamentets arbetsgrupp mot antisemitism kan ”jämförelser mellan nutida Israels politik och nazisternas” vara antisemitiskt.

Detta visar på att allt hans samröre med islamister och fascister bagatelliseras och försvaras oavsett hur många de är och hur länge detta än pågått men vid minsta kritik mot Israel ryker huvudet på en gång utan att en enda av hans kamrater går i försvar.

Det säger mycket mer om läget i Sverige idag. Om vår media och våra politiker än om Mehmet Kaplan själv. Det säger att islamism kan tas lätt på men den heliga kon Israel får man inte röra om man vill ha fingrarna kvar. Att man fortfarande kan beskylla israelkritiker för antisemitism idag, fastän det inte alls har med varandra att göra. Kritik mot en stat är inte på något vis samma som kritik mot en folkgrupp.

Detta är fartligt. Vi måste kunna kritisera alla stater när de gör fel. Vi måste våga säga att Israel är en fascistisk terrorstat med apartheidliknande struktur. Vi kan jämföra med forna stater som Nazityskland och Sydafrika och visa att Israel behandlar palestinier på liknande vis idag utan att vi skall bli felaktigt beskyllda för antisemitism.

Vi är antisionister. Det är inget vi alls förnekar men antisionism är inte samma som antisemitisk och vi är inte antisemiter på något vis.

Annonser

2 responses to “Den som rör den helige kon…

  1. Pingback: Den som rör den helige kon… – portalensite

  2. Israel försvarar sig. Det är inte terror.
    Om Israel ville skulle dem kunna förgöra alla araber i närområdet utan problem, men det är inte vad man gör.
    däremot skulle muslimerna mer än gärna mörda alla judar i hela världen om dem kunde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s